Menu 18-24.04. 2018
Środa
Kapuśniak z kwaszonej kapusty (suerkraut soup)
Zrazy zawijane w sosie pieczeniowym, kopytka, buraczki zasmażane (pork slips stuffed with cucumber and bacon)
Musaka z mięsem wołowym i bakłażanem, surówka (moussaka with beef and eggplant)
Placki z warzywami, surówka (pancakes with vegetables)
Czwartek
Zupa grzybowa z makaronem (mushroom soup)
Filet z kurczaka z jajkiem sadzonym, ziemniaki, marchewka z groszkiem (chicken fillet with fired egg)
Krokiety z mięsem, surówka (pork and beef croquettes)
Naleśniki ze szpinakiem, surówka (pancakes with spinach)
Piątek
Zupa z czerwonej soczewicy (red onion soup)
Ryba panierowana, ziemniaki, bukiet warzyw w sosie cytrynowym (fish fillet)
Gotowany filet z ryby z warzywami, ziemniaki, surówka (boiled fish with vegetables)
Naleśniki z serem, surówka (pancakes with cotton cheese)
Sobota
Zupa jarzynowa (vegetables soup)
Schabowy w grzankach ziemniaki, kalafior z bułką tartą (pork schnitzel)
Gulasz prowansalski, makaron, surówka wielowarzywna (pork stew with sausage)
Pierogi ze szpinakiem, surówka (pierogi with spinach)
Niedziela
Zupa ogórkowa (cucumber soup)
Udko z kurczaka, ryż, brokuły (chicken leg)
Kotlet mielony z żółtym serem, ziemniaki, surówka (pork patty with corn)
Naleśniki z jabłkiem, surówka (pancakes with apple)
Poniedziałek
Barszcz czerwony zabielany (borscht)
Medalion z kurczaka ze szpinakiem i serem feta, kolorowy ryż, marchewka z masłem (chicken roulade with spinach and feta cheese)
Naleśniki z mięsem wołowym i fasolą z żółtym serem, surówka (pancakes with beef meat, been and cheese)
Naleśniki z serem feta i suszonymi pomidorami , surówka (pancakes with feta cheese and dried tomatoes)
Wtorek
Żurek (traditional polish soup)
Kotlet schabowy z bekonem , ziemniaki, młoda kapusta zasmażana (pork schnitzel with bacon)
Zeppeliny z mięsem, surówka (huge dumplings with pork and beef)
Zeppeliny z serem i cebulą, surówka (huge dumplings with white cheese and onion)
W codziennej sprzedaży mamy ponadto zestawy z kotletem schabowym, filetem z kurczaka, de volaille, plackami ziemniaczanymi z gulaszem , pierogami oraz zupa pomidorowa Aktualne menu możecie Państwo sprawdzać naszym profilu na faceboku