Menu 16.09-20.09.2024 r.

Poniedziałek

-Krupnik

-Kotlet mielony

-Kotleciki z warzywami

-Brukselka gotowana

Wtorek

-Rosół z makaronem

-Bitka wołowa

-Krokiety ze szpinakiem i sosem czosnkowym

-Marchewka z groszkiem 

Środa

-Barszcz biały z kurkami

-Kotlet po hetmańsku

-Racuchy z jabłkiem

-Pieczarki duszone ze szczypiorem 

Czwartek

-Zupa porowa

-Karkówka w sosie własnym

-Knedle ze śliwką

-Buraki zasmażane

Piątek

-Zupa grochowa

-Ryba smażona miruna 

-Pierogi z serem i sosem jogurtowym

-Kalafior gotowany

 

Stałe menu

Zupy:

Pomidorowa

Barszcz z uszkami

Dania mięsne i vege:

Schabowy

De volaille

Filet z kurczaka

Gulasz wieprzowy

Pierogi ręcznie robione:

-po tatarsku

-ruskie

-ukraińskie

-z kapustą i pieczarkami

-z mięsem

-z serem

-po grecku

-ze szpinakiem

Dodatki do dań:

Ziemniaki gotowane

Ziemniaki smażone

Kluski śląskie

Kopytka

Kasza

Ryż

Placki ziemniaczane

Surówki:

Surówka z białej kapusty 

Mizeria ze śmietaną

Surówka z kiszonej kapusty