Menu 23- 25.04.2025 r.
Menu 23.04 – 25.04.2025r
Środa
– Zupa szczawiowa
– Kotlet po hetmańsku
– Placki z jabłkami
– Szparagi
Czwartek
– Zupa jarzynowa z ziemniakami
– Bitka wołowa
– Kotlety warzywne
– Buraczki zasmażane
Piątek
– Zupa z czerwonej soczewicy
– Ryba smażona ( miruna )
– Naleśniki z serem
– Brokuły gotowane z zasmażaną bułką tartą
Stałe menu 👩🍳
Zupy:
Pomidorowa
Barszcz z uszkami
Dania mięsne i vege:
Schabowy
De volaille
Filet z kurczaka
Gulasz wieprzowy
Pierogi ręcznie robione:
-po tatarsku
-ruskie
-ukraińskie
-z kapustą i pieczarkami
-z mięsem
-z serem
-po grecku
-ze szpinakiem
Dodatki do dań:
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki smażone
Kluski śląskie
Kopytka
Kasza
Ryż
Placki ziemniaczane
Menu 31.03 – 4.04.2025r
Poniedziałek
– Zupa szczawiowa
– Filet z kurczaka z jajkiem sadzonym
– Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną
– Marchewka mini gotowana
Wtorek
– Zupa krem z czerwonej soczewicy
– Schab po chłopsku ( ser,pieczarki)
– Leczo wegetariańskie z warzywami
– Kapusta gotowana
Środa
– Zupa zacierkowa
– Gołąbki z mięsem
– Gołąbki vege z warzywami
– Kalafior gotowany
Czwartek
– Barszcz biały z kurkami
– Krokiety z mięsem
– Knedle ze śliwką
– Pieczarki duszone
Piątek
– Zupa grochowa
– Ryba smażona (miruna)
– Knedle ze śliwką
– Fasolka szparagowa