Menu 19.05-23.05.2025 r.
Menu 19.05- 23.05.2025 r
Poniedziałek
– Kapuśniak z kiszonej kapusty
– Schab w cieście serowo- pietruszkowym
– Makaron tagliatelle z sosem szpinakowym
– Kapusta młoda z koperkiem
Wtorek
– Zupa szczawiowa
– Placek po zbójnicku
– Placki ziemniaczane z sosem kurkowym
– Brokuły
Środa
– Zupa Krupnik
– Kotlet pożarski drobiowo- wieprzowy
– Kotleciki warzywne
– Marchewka z groszkiem
Czwartek
– Zupa botwinkowa
– Kotlet szwajcarski
– Krokiety z kapustą i pieczarką
– Brukselka
Piątek
– Zupa grochowa wojskowa
– Ryba smażona (miruna)
– Wątróbka drobiowa z cebulką
– Naleśniki z jabłkiem
– Mix warzyw z bułką tartą
Stałe menu 👩🍳
Zupy:
Pomidorowa
Barszcz z uszkami
Dania mięsne i vege:
Schabowy
De volaille
Filet z kurczaka
Gulasz wieprzowy
Pierogi domowe:
-po tatarsku
-ruskie
-ukraińskie
-z kapustą i pieczarkami
-z mięsem
-z serem
-po grecku
-ze szpinakiem
Dodatki do dań:
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki smażone
Kluski śląskie
Kopytka
Kasza
Ryż
Placki ziemniaczane
Menu 31.03 – 4.04.2025r
Poniedziałek
– Zupa szczawiowa
– Filet z kurczaka z jajkiem sadzonym
– Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną
– Marchewka mini gotowana
Wtorek
– Zupa krem z czerwonej soczewicy
– Schab po chłopsku ( ser,pieczarki)
– Leczo wegetariańskie z warzywami
– Kapusta gotowana
Środa
– Zupa zacierkowa
– Gołąbki z mięsem
– Gołąbki vege z warzywami
– Kalafior gotowany
Czwartek
– Barszcz biały z kurkami
– Krokiety z mięsem
– Knedle ze śliwką
– Pieczarki duszone
Piątek
– Zupa grochowa
– Ryba smażona (miruna)
– Knedle ze śliwką
– Fasolka szparagowa