Menu 19.05-23.05.2025 r.

Menu 19.05- 23.05.2025 r

Poniedziałek

– Kapuśniak z kiszonej kapusty

– Schab w cieście serowo- pietruszkowym

– Makaron tagliatelle z sosem szpinakowym

– Kapusta młoda z koperkiem

Wtorek

– Zupa szczawiowa

– Placek po zbójnicku

– Placki ziemniaczane z sosem kurkowym

– Brokuły

Środa

– Zupa Krupnik

– Kotlet pożarski drobiowo- wieprzowy

– Kotleciki warzywne

– Marchewka z groszkiem

Czwartek

– Zupa botwinkowa

– Kotlet szwajcarski

– Krokiety z kapustą i pieczarką

– Brukselka

Piątek

– Zupa grochowa wojskowa

– Ryba smażona (miruna)

– Wątróbka drobiowa z cebulką

– Naleśniki z jabłkiem

– Mix warzyw z bułką tartą

Stałe menu 👩‍🍳

Zupy:

Pomidorowa

Barszcz z uszkami

Dania mięsne i vege:

Schabowy

De volaille

Filet z kurczaka

Gulasz wieprzowy

Pierogi domowe:

-po tatarsku

-ruskie

-ukraińskie

-z kapustą i pieczarkami

-z mięsem

-z serem

-po grecku

-ze szpinakiem

Dodatki do dań:

Ziemniaki gotowane

Ziemniaki smażone

Kluski śląskie

Kopytka

Kasza

Ryż

Placki ziemniaczane

 

 Menu 31.03 – 4.04.2025r

Poniedziałek

Zupa szczawiowa

– Filet z kurczaka z jajkiem sadzonym

– Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną

– Marchewka mini gotowana

Wtorek                                                          

– Zupa krem z czerwonej soczewicy

– Schab po chłopsku ( ser,pieczarki)

– Leczo wegetariańskie z warzywami

– Kapusta  gotowana

Środa

– Zupa zacierkowa

– Gołąbki z mięsem

– Gołąbki vege z warzywami

– Kalafior gotowany

Czwartek

– Barszcz biały z kurkami

– Krokiety z mięsem

– Knedle ze śliwką

– Pieczarki duszone

Piątek

– Zupa grochowa

– Ryba smażona (miruna)

– Knedle ze śliwką

– Fasolka szparagowa