Menu 16.09-20.09.2024 r.
Poniedziałek
-Krupnik
-Kotlet mielony
-Kotleciki z warzywami
-Brukselka gotowana
Wtorek
-Rosół z makaronem
-Bitka wołowa
-Krokiety ze szpinakiem i sosem czosnkowym
-Marchewka z groszkiem
Środa
-Barszcz biały z kurkami
-Kotlet po hetmańsku
-Racuchy z jabłkiem
-Pieczarki duszone ze szczypiorem
Czwartek
-Zupa porowa
-Karkówka w sosie własnym
-Knedle ze śliwką
-Buraki zasmażane
Piątek
-Zupa grochowa
-Ryba smażona miruna
-Pierogi z serem i sosem jogurtowym
-Kalafior gotowany
Stałe menu
Zupy:
Pomidorowa
Barszcz z uszkami
Dania mięsne i vege:
Schabowy
De volaille
Filet z kurczaka
Gulasz wieprzowy
Pierogi ręcznie robione:
-po tatarsku
-ruskie
-ukraińskie
-z kapustą i pieczarkami
-z mięsem
-z serem
-po grecku
-ze szpinakiem
Dodatki do dań:
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki smażone
Kluski śląskie
Kopytka
Kasza
Ryż
Placki ziemniaczane
Surówki:
Surówka z białej kapusty
Mizeria ze śmietaną
Surówka z kiszonej kapusty