Menu 17-22.01.2022

Poniedziałek

Zupa pieczarkowa

Placek po zbójnicku

Kluseczki szpinakowe z sosem warzywnym

Fasolka szparagowa żółta cała

Wtorek

Zupa szczawiowa

Kotlet pożarski

Pierogi z truskawkami z waniliowym serkiem mascarpone

Marchewka z groszkiem

Środa

Żurek z kiełbasa wędzoną

Schab nadziewany pieczarkami cebulką i ogórkiem konserwowym

Kotlet z soczewicy pieczarek z dodatkiem natki i kurkumy

Buraczki zasmażane

Czwartek

Rosół z kluskami lanymi

Udko z kurczaka z grilowanymi warzywami

Pulpeciki z cukini w sosie pomidorowo-koperkowym

Kapusta zasmażana z koperkiem i pomidorem

Piątek

Zupa krem orientalna z kaszą jaglaną i syropem klonowym

Ryba smażona

Zapiekane roladki z cukini i ryby z sosem serowo-kaparowym

Mix warzyw europejski

Sobota

Zupa pomidorowa z ryżem lub makaronem

Filet w płatkach owsianych

Naleśniki z jabłkiem lub serem

Mix warzyw