Menu 23- 25.04.2025 r.

Menu 23.04 – 25.04.2025r

Środa

Zupa szczawiowa

– Kotlet po hetmańsku

– Placki z jabłkami

– Szparagi

Czwartek                                                          

– Zupa jarzynowa z ziemniakami

– Bitka wołowa

– Kotlety warzywne

– Buraczki zasmażane

Piątek

– Zupa z czerwonej soczewicy

– Ryba smażona ( miruna )

– Naleśniki z serem

– Brokuły gotowane z zasmażaną bułką tartą

 

 

 

Stałe menu 👩‍🍳

Zupy:

Pomidorowa

Barszcz z uszkami

Dania mięsne i vege:

Schabowy

De volaille

Filet z kurczaka

Gulasz wieprzowy

Pierogi ręcznie robione:

-po tatarsku

-ruskie

-ukraińskie

-z kapustą i pieczarkami

-z mięsem

-z serem

-po grecku

-ze szpinakiem

Dodatki do dań:

Ziemniaki gotowane

Ziemniaki smażone

Kluski śląskie

Kopytka

Kasza

Ryż

Placki ziemniaczane

 

 Menu 31.03 – 4.04.2025r

Poniedziałek

Zupa szczawiowa

– Filet z kurczaka z jajkiem sadzonym

– Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną

– Marchewka mini gotowana

Wtorek                                                          

– Zupa krem z czerwonej soczewicy

– Schab po chłopsku ( ser,pieczarki)

– Leczo wegetariańskie z warzywami

– Kapusta  gotowana

Środa

– Zupa zacierkowa

– Gołąbki z mięsem

– Gołąbki vege z warzywami

– Kalafior gotowany

Czwartek

– Barszcz biały z kurkami

– Krokiety z mięsem

– Knedle ze śliwką

– Pieczarki duszone

Piątek

– Zupa grochowa

– Ryba smażona (miruna)

– Knedle ze śliwką

– Fasolka szparagowa