Menu 17.06 -21.06 2024r

 

 

Poniedziałek

Zupa botwinkowa

-Gulasz prowansalski z szynki wieprzowej z żółtą fasolką

-Kotlety jajeczne

-Brokuły gotowane

Wtorek

-Zupa ze szparagów i fasolki z ziemniakami

-Zrazy wołowe zawijane

-Cukinia faszerowana ryżem i warzywami

-Buraczki zasmazane

Środa

-Zupa zacierkowa

-Gołąbki z łopatki wieprzowej w sosie pomidorowym

-Gołąbki wegetariańskie z kaszu quinocha

-Kalafior gotowany

Czwartek

-Kapuśniak z białej młodej kapusty z ziemniakami

-Cepeliny z mięsem i cebulką

-Cepeliny z farszem ruskim

-Młoda kapusta zasmażana

Piątek

-Zupa koperkowa z ryżem

-Ryba smażona ( dorsz )

-Pierogi z truskawkami i śmietaną  

-Mix europejski